Europarlamentarul PNL Norica Nicolai a declarat marţi seara, la Realitatea TV, că Daniel Morar încalcă Legea privind statutul judecătorilor CCR.
"Din România, situaţia dlui Morar se vede în conformitate cu legea care reglementează statutul judecătorilor CCR -legea 47/ 1992. E o lege republicată în 2010. La articolul 62, se prevede că la data numirii in funcţia de judecător CCR, persoana nu poate să exercite decât o funcţie de natură didactică. Înainte de numire, persoana trebuie să dea o declaraţie de acceptare prin care să renunte la calitatea de membru de partid şi la celelalte funcţii prevăzute de lege a fi incompatibile. Legiuitorul face o distincţie foarte clară între data numirii şi data exercitării funcţiei. Dna Pivniceru, care a fost validată azi in plen ca membru al CCR, mâine la data publicării in MOF devine incompatibilă si trebuie să-şi dea demisia. In aceeaşi situaţie este şi dl Morar", a susţinut aceasta.
Nicolai a adăugat că Daniel Morar ar trebui să renunţe la funcţia de procuror.
Nu de aceeaşi părere a fost însă un coleg al ei din USL. "Nu cred că e o problemă de legalitate", a declarat senatorul PSD Şerban Nicolae, susţinând că în situaţii similare au fost şi alţi judecători ai CCR, precum Acsinte Gaspar, Ion Predescu, Zoltan Puşcaş.
Daniel Morar a fost numit luni de către Băsescu judecător al CCR, el ocupând în acelaşi timp funcţia de prim-adjunct al procurorului general al României.
Europarlamentarul PNL Norica Nicolai a declarat marţi seara, la Realitatea TV, că Daniel Morar încalcă Legea privind statutul judecătorilor CCR.
"Din România, situaţia dlui Morar se vede în conformitate cu legea care reglementează statutul judecătorilor CCR -legea 47/ 1992. E o lege republicată în 2010. La articolul 62, se prevede că la data numirii in funcţia de judecător CCR, persoana nu poate să exercite decât o funcţie de natură d