Ţi se opreşte des alimentarea cu energie electrică a casei? Pe lângă disconfortul creat de acest lucru există riscul să se strice şi televizorul, frigiderul sau alte aparate electrice. Iată ce poţi să faci în această situaţie pentru a-ţi recupera pagubele. Ţi se opreşte des alimentarea cu energie electrică a casei? Pe lângă disconfortul creat de acest lucru există riscul să se strice şi televizorul, frigiderul sau alte aparate electrice. Iată ce poţi să faci în această situaţie pentru a-ţi recupera pagubele.
Pentru a obţine despăgubiri în cazul în care ţi se defectează anumite aparate electrice din vina distribuitorului de energie electrică trebuie să transmiţi o sesizare scrisă acestuia. Reclamaţia se poate transmite prin poştă, fax, website sau te poţi prezenta la centrele de relaţii cu clienţii ale furnizorului de energie electrică. În sesizare trebuie să menţionezi: numele, prenumele, adresa, numărul de telefon, ora şi data la care a intervenit defecţiunea, receptoarele electrice care au fost deteriorate.
Pentru acordarea de despăgubiri trebuie:
• să deţii un contract de furnizare a energiei electrice în vigoare la data producerii daunei;
• să fii plătitor(oare) de abonament radio/TV, pentru situaţia în care se reclamă defecţiuni la aparatele de radio sau la televizoare;
• să anunţi, în scris, furnizorul de energie electrică/operatorul de distribuţie în termen de cel mult 3 zile lucrătoare de la data producerii şocului de tensiune care a dus la deteriorarea receptoarelor electrice.
Se va deplasa o comisie la tine acasă pentru a constata şi a analiza cele menţionate în sesizare şi şi va verifica dacă receptoarele electrocasnice defecte au fost omologate şi au fost alimentate cu energie electrică prin circuite prevăzute cu protecţii la scurtcircuit şi supracurenţi, corect dimensionate, corespunzătoare prescripţiilor tehnice în vigoar