Premieră în Statele Unite, odată cu nominalizarea de către preşedintele Barack Obama a unei femei la conducerea Secret Service, poliţia de elită, care se ocupă de protecţia sa. Julia Pierson a lucrat timp de 30 de ani pentru Secret Service, care în afară de protecţia preşedintelui şi familiei sale, este însărcinată cu anchetarea fraudelor şi a falsificării de bani.
Noua şefă a Secret Service era deja în structurile de conducere a serviciului american însărcinat cu protecţia demnitarilor. Ea îi va succede lui Mark Sullivan, care a anunţat luna trecută că iese la pensie.
Julia Pierson activează deja de 30 de ani în Secret Service. O agenţie care nu livrează numai bodyguarzi, ci investighează de exemplu şi criminalitate economică. Numirea ei în funcţie nu necesită aprobarea Congresului american.
Julia Pierson a intrat în Secret Service în 1983 la biroul din Miami. Din 1998, ea a petrecut patru ani în detaşamentul de protecţie a preşedintelui. Nu are însă o misiune uşoară, în ciuda experienţei care o recomandă. Agenţia încă mai trage ponoasele după scandalul în care agenţi Secret Service se distrau cu prostituate în timpul unei vizite prezidenţiale din Columbia. Nici descoperirea unui dosar mai vechi, în care un agent şi-a descărcat în urmă cu câţiva ani arma în direcţia lui Mahmoud Ahmadinejad nu e un dosar uşor de manageriat.
Numirea Juliei Pierson vine după ce opinia publică l-a acuzat pe preşedintele Barack Obama că nu are reprezentanţi ai minorităţilor sau ai femeilor în al doilea său Cabinet, un lucru catalogat inacceptabil pentru un preşedinte care a declarat constant că luptă pentru egalitatea în drepturi a acestor categorii de persoane.
Premieră în Statele Unite, odată cu nominalizarea de către preşedintele Barack Obama a unei femei la conducerea Secret Service, poliţia de elită, care se ocupă de protecţia sa. Julia Pierson a