Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunţat, miercuri, 27 martie, că programul “Cornul şi laptele” va continua, autorităţiile analizând în paralel posibilitatea de a orienta mult mai bine produsele respective.
„Analizăm în paralel posibilitatea de a orienta mult mai bine produsele respective, dar, până când nu vom avea o concluzie, programul va continua fără nicio problemă” a adăugat Daniel Constantin, în condiţiile în care există cazuri în care acestea nu se consumă, ci se aruncă. „Este păcat şi cred că avem destui copii şi destui oameni nevoiaşi care au nevoie să primească toate produsele din acest program“, a subliniat ministrul Agriulturii.
Potrivit acestuia, în derularea acestui program sunt implicate şi fonduri europene, pe lângă contribuţia bugetului de stat, iar destinaţia banilor de la Uniunea Europeană nu poate fi schimbat: „Numai pe zona de lapte, în 2013, cred că vor fi 10 milioane de euro. În 2008 a fost vorba doar un milion de euro. A crescut gradual. Dar este şi o puternică contribuţie de la bugetul de stat.” Daniel Constantin a mai spus că principalul minister implicat în derularea acestui program este cel al Administraţiei, în timp ce Ministerul Agriculturii, prin Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), atrage fondurile europene pentru laptele şcolar.
Premierul Victor Ponta a anunţat, pe 19 martie, că intenţionează să iniţieze modificarea programului “Cornul şi laptele“, motivând că “partea bună a acestuia s-a epuizat”. “Vreau aceiaşi bani să încercăm să-i folosim la ceva mai util, de exemplu, la after-school, pentru că, în acest moment, sunt copii care într-adevăr au nevoie, şi vin la şcoală şi este bine pentru părinţi – vorbesc de cei din familii modeste -, unde programul îşi atinge scopul, şi sunt foarte mulţi copii care nu mănâncă nici cornul respectiv, nici nu beau laptele, îl aruncă, îl irosim