Valoarea finanţărilor acordate prin programul Prima Casă a ajuns la 3,18 miliarde de euro, pentru 87.000 de beneficiari, datoriile care nu se mai recuperează fiind în prezent aproape nesemnificative, de 0,1 la sută, iar pentru acest an mai sunt disponibile fonduri în valoare de 572 milioane de euro.
Începând cu anul 2013, pentru finanţare prin programul guvernamental Prima Casă au fost depuse 6.000 de cereri, valoarea finanţării fiind de 210 milioane de euro. În 2012, cererile depuse au totalizat 1,01 miliarde de euro, pentru 27.000 de dosare.
Suma de 572 de milioane de euro reprezintă fonduri ce au fost deja alocate băncilor şi se pare că în ritmul în care sunt acordate garanţiile va fi suficientă pentru acest an. Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri primeşte aproximativ 100 de dosare zilnic, acest program reprezentând un sprijin pentru piaţa imobiliară. Cu toate acestea, reprezentanţii Fondului sunt de părere că Prima Casă nu mai poate continua în aceste condiţii şi că trebuie încurajate anumite sectoare, precum cel al achiziţiilor de construcţii noi şi mai puţin al pieţei vechi. Potrivit datelor FNGCIMM, ponderea imobilelor noi (construite după anul 2008) a crescut de la mai puţin 30 la sută în primii ani la 34 la sută în 2012. În funcţie de numărul de camere, preponderent au fost achiziţionate prin program cele cu două camere (51 la sută pe total program), urmate de cele cu 3 camere.
Referitor la beneficiari, cei mai mulţi dintre aceştia, aproape 70 la sută, au vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani, fapt care ţine de eligibilitatea de a contracta un credit pe 30 de ani. La acest capitol se remarcă o scădere în ultimul an a ponderii persoanelor sub 25 de ani care accesează un credit prin Prima Casă, ceea ce arată că tinerii au acces mai greu la creditare şi nu reuşesc, cu veniturile pe care le au, să acceseze un împr