Considerată unul dintre exponenţii noii elite de scriitori, buzoianca Oana Şerban se întoarce sâmbătă acasă cu ocazia lansării volumului „Aşa a fost, se-ntâmplă-n viaţă”.
Evenimentul va avea loc la ora 10.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, şi se va bucura de prezenţa regizorului Nicolae Cabel, directorul Colegiului HASDEU – Ionel Banu, prof. George Tarara, actorul Ştefan Pavel, alături de numeroşi publicişti buzoieni.
„O cunosc pe Oana Şerban de când era elevă şi am contribuit alături de Ovidiu Cameliu Petrescu la publicarea primei sale cărţi. Cel mai recent volum al buzoiencei este un amestec de eseu, proză lirică cu accente filosofice, o carte de laborator, ceva experimentalist”, a declarat moderatorul evenimentului, Marin Ifrim.
Oana Şerban s-a născut în 28 decembrie 1991, în Buzău. Cariera de scriitor a debutat prin publicarea volumelor de lirică modernă: Camelii fără puls, Ed. Omega, 2007 ; Silogismele Agape-ului, Ed. Vega, 2008; Sofisme pentru Calliope - Scurt tratat despre monadele poeziei Ed. Lorilav, 2010. În prezent, este editorialist la Adevărul şi studentă în cadrul Facultăţii de Filosofie, a Universităţii din Bucureşti, urmând modulul de Istoria Filosofiei şi Filosofia Culturii şi având în pregătire teza „Hypologii etice şi fatalităţi tropologice în arhitectonica esteticii sinelui: Taxonomia „subiectului figurat” de la Friedrich Nietzsche la Michel Foucault, între practicile nondiscursive ale vizibilităţii şi vizibilul nonreprezentabil”. Oana Şerban a lansat în iulie 2012, în cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest, volumul de filosofie Moartea Fericirii Light: De la reforma etică spre metafora estetică, apărut la Editura Ars Docendi. În noiembrie 2012, autoarea a publicat volumul de eseistică „Aşa a fost, se-ntâmplă-n viaţă”. Concentrând cariera academică asupra demersurilor de cercetare în domenii precum etica