Consumul intern de carne de vită a scăzut cu minim 10% comparativ cu perioada similară a anului trecut, iar exporturile de carne de vită şi cal au ajuns aproape de zero ca urmare a scandalurilor de pe piaţă din ultima perioadă, a declarat miercuri preşedintele Federaţiei Pro Agro, Alexandru Jurconi.
"Consumul de carne de vită şi cal pe piaţa internă a scăzut în această perioadă cu zeci de procente. Nu ştim însă dacă scăderea este din cauza intrării în Postul Paştelui sau din cauza scandalurilor din piaţă", a spus Jurconi în urma unei întâlniri cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
El a arătat că, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, consumul intern de carne de vită şi cal s-a diminuat cu minim 10%.
Totodată, preşedintele Federaţiei a afirmat că în ultima perioadă exporturile de carne de vită şi cal s-au redus drastic, ajungând aproape de zero.
Jurconi a declarat recent, pe această temă, că nu se mai aşteaptă pentru acest an la vânzări de carne de cal pe pieţele externe, arătând că volumul de 6.000 - 7.000 de tone cât se exporta anterior scandalului era semnificativ, agricultura având nevoie de aceşti bani. Cea mai mare cerere pentru carnea de cal venea din Franţa şi Italia. Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »