Două treimi dintre locuitorii din Ungaria au asigurări de locuinţă, în timp ce în Republica Cehă, Polonia, Slovenia şi România, aproximativ jumătate sunt asiguraţi, iar în Serbia şi Bulgaria, procentul celor care deţin asigurări de locuinţă este mai mic de 10%, se arată într-o analiză realizată de Generali PPF Holding.
Conform analizei, în Europa Centrală şi de Est există mari variaţii în ceea ce priveşte asigurările de locuinţe:
"Prima medie anuală de asigurare de locuinţă variaza de la 30 euro în Bulgaria la peste 167 euro în Slovenia. Şi gradul de acoperire la nivel de ţară diferă: în Ungaria, trei sferturi din populaţie are asigurare de locuinţă, în timp ce numai 7% din bulgari au astfel de asigurări. În Romania, 43% dintre romani au casele asigurate", precizează reprezentanţii Generali PPF Holding.
O secţiune a studiului mai arată că, în unele ţări, asigurarea clădirii sau a bunurilor este obligatorie prin lege. În Polonia, asigurarea clădirilor agricole este obligatorie, în timp ce în ţara noastră este obligatorie asigurarea clădirii împotriva cutremurelor, inundaţiilor şi alunecărilor de teren.
"Tocmai de aceea, faptul că numai aproximativ 43% din locuinţele româneşti sunt asigurate este un fenoment interesant. Motivul principal al acestei situaţii este neaplicarea sancţiunilor pentru lipsa asigurării, drept pentru care, locatarii care iniţial aveau asigurare, nu şi-au mai reînnoit contractele", conform analiştilor.
F. A. Două treimi dintre locuitorii din Ungaria au asigurări de locuinţă, în timp ce în Republica Cehă, Polonia, Slovenia şi România, aproximativ jumătate sunt asiguraţi, iar în Serbia şi Bulgaria, procentul celor care deţin asigurări de locuinţă este mai mic de 10%, se arată într-o analiză realizată de Generali PPF Holding.
Conform analizei, în Europa Centrală şi de Est există mari variaţii în ceea ce priveşt