DSVSA Vaslui – controale riguroase în perioada premergãtoare Sãrbãtorilor Pascale
MÃSURI Conducerea ANSVSA a dispus structurilor teritoriale, în data de 22 martie, intensificarea controalelor sanitar-veterinare asupra modului în care sunt produse, depozitate, transportate si valorificate carnea de miel si ouãle destinate consumului uman, precum si alte alimente de origine animalã. În acest sens, la nivelul județului Vaslui, Traian Petcu a dispus sã se desfãsoare mai multe actiuni. El a stabilit un program de lucru pentru perioadele 22.03 – 31.03 (Sãrbãtorile Pascale Catolice) si 20.04 -05.05 (Sãrbãtorile Pascale Ortodoxe) în baza cãruia toti medicii veterinari din cadrul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judeteanã, circumscriptiilor sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor si circumscriptiilor sanitar-veterinare zonale, sã efectueze controale si verificãri ale modului în care sunt respectate conditiile sanitar-veterinare din toate târgurile de animale, pietele agro-alimentare, unitãtile de tãiere, procesare, depozitare, valorificare si de alimentatie publicã.
Având în vedere ultimele scandaluri privind alimentele de pe piata româneascã (carne, lapte, calul vândut ca vitã, etc) la nivelul DSVSA Vaslui, al circumscriptiilor sanitar- veterinare si pentru siguranta alimentelor si al circumscriptiilor sanitar-veterinare zonale, se iau acum mãsuri sporite pentru a întãri încrederea consumatorilor în produsele românesti. În aceste perioade mai sus mentionate va fi asiguratã permanenta, inclusiv în zilele de sâmbãtã si duminicã, va fi afisat programul de lucru, persoana responsabilã si numãrul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nerespectarea normelor sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor. Orice neregulã referitoare la siguranța alimentelor poate fi sesizatã la serviciul de per