Întreprinzãtorii vasluieni vor ca autoritãtile judetului sã sprijine mai activ dezvoltarea afacerilor. Patronatul asteaptã de la Consiliul Judetean, Prefecturã si primãrii adoptarea de mãsuri concrete în favoarea investitorilor locali. În zona ãn care se doreste demararea unei activitãti de productie, autoritãtile locale ar trebui sã ofere instrastructura de servicii necesarã. În caz contrar, valul de falimente va continua, iar bugetele locale vor fi cu încasãrile sub linia de plutire.
Oamenii de afaceri din judetul Vaslui solicitã autoritãtilor locale sã sprijine firmele din economia realã. În actuala situatie de prelungire a crizei, relansarea productiei si cresterea numãrului de locuri de muncã se pot face prin sprijinul reciproc din partea Guvernului si a autoritãtilor judetului. Ionel Constantin, presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agriculturã (CCIA) Vaslui, a precizat cã institutiile si autoritãtile locale trebuie sã acorde facilitãti pentru a sprijini firmele angrenate în proiecte. Acolo unde un investitor decide sã îsi dezvolte o afacere, autoritãtile locale trebuie sã vinã cu serviciile necesare: drumuri, aductiuni de apã, canal etc. “Vrem, ca la nivel local, primãriile, Institutia Prefectului, Consiliul Judetean sã sprijine efectiv prin mãsuri oamenii de afaceri. Oamenii de afaceri nu trebuie sã fie de decor. Din nefericire, si în acest an se închid sute de firme. Nu se vor mai strânge bani la bugetul central si la bugetele locale. Trebuie sã se stie cã executarea silitã nu este cea mai bunã mãsurã pentru o societate comercialã”, a spus Ionel Constantin.
Fara controale «cu dedicatie»
Din partea Guvernului, mediul de afaceri asteaptã asigurarea unui climat de stabilitate, mãsuri viabile de dezvoltare pe termen mediu si lung, pãstrarea neschimbatã a Codului Fiscal în anul de executie bugetarã. O altã cerintã a patronatului este î