Pictoriţa Ştefania Nistoreanu îşi va expune lucrările, pentru prima oară peste hotare, în cadrul unei extraordinare expoziţii organizate la Budapesta de Galeriile „Transilvania” din Braşov, prin Institutul Cultural Român.
„Pentru mine este un moment însemnat în carieră, probabil că este cel mai important, având în vedere că particip pentru prima oară la o expoziţie în străinătate. În plus, e onorant să expun la un nivel atât de ridicat şi în compania multor artişti consacraţi şi plini de har. Întotdeauna expoziţiile sunt un prilej foarte bun să observi reacţiile oamenilor, să le asculţi părerile, mai ales dacă vin şi din partea unor persoane de altă naţionalitate sau rasă. Primeşti indicii despre schema umanităţii şi raportul tău cu ea. Dar, dincolo de toate, primul lucru care contează este faptul că oamenii îţi văd lucrările. Este ceea ce-şi doreşte orice artist”, declară Ştefania Nistoreanu.
Ştefania Nistoreanu abordează pânza într-o manieră extrem de intimă, dar compoziţiile sale înglobează deseori teme universale, ancestrale şi actuale în egală măsură. De altfel, lucrările ei reprezintă o sumă de contraste, exprimând realismul şi fantasticul omogenizate armonios, ca într-un panaceu de mult aşteptat. Stilul este îmbogăţit de o imaginaţie fecundă, dublată de o excepţională fineţe artistică.
“Viaţa pe Pământ este o bătălie continuă cu ceilalţi şi cu propriile noastre ego-uri. Avem, deci, nevoie de cele mai bune arme pentru a supravieţui: realism şi putere de a visa, luciditate şi putinţa de a crede în basme, ochi capabili să privească prin întuneric şi inimă deschisă spre lumină. Iar uneori, când realitatea devine gravă, avem nevoie să ne putem crea o altă lume, un alt univers adevărat. Despre asta este pictura mea”, declară Ştefania Nistoreanu.
„Să fii artist e un dar pe care-l primeşti când vii în lume. Fiecare om care-l primeşte are oblig