Arată apetisant, miros foarte bine, iar dimineaţa este coadă la fiecare covrigărie din oraş. Clienţii, grăbiţi să ajungă la muncă sau la şcoală îşi cumpără câţiva covrigi calzi, cu sare, mac sau susan, un iaurt şi consideră combinaţia „un mic dejun sănătos”.
Însă nutriţioniştii au băgat covrigul în categoria „bombelor calorice”. Iată şi de ce:
- un singur covrig are între 200-300 de calorii
- nu are nici un nutrient
- sunt bogaţi în carbohidraţi
- favorizează apariţia diabetului
- sunt un factor ce cauzează obezitatea (dacă sunt consumaţi pe perioade lungi de timp)
- duc la apariţia bolilor de inimă.
Dacă mâncaţi covrigi, sub nicio formă să nu îi consumaţi calzi!
Sursa: antena3.ro
Arată apetisant, miros foarte bine, iar dimineaţa este coadă la fiecare covrigărie din oraş. Clienţii, grăbiţi să ajungă la muncă sau la şcoală îşi cumpără câţiva covrigi calzi, cu sare, mac sau susan, un iaurt şi consideră combinaţia „un mic dejun sănătos”.
Însă nutriţioniştii au băgat covrigul în categoria „bombelor calorice”. Iată şi de ce:
- un singur covrig are între 200-300 de calorii
- nu are nici un nutrient
- sunt bogaţi în carbohidraţi
- favorizează apariţia diabetului
- sunt un factor ce cauzează obezitatea (dacă sunt consumaţi pe perioade lungi de timp)
- duc la apariţia bolilor de inimă.
Dacă mâncaţi covrigi, sub nicio formă să nu îi consumaţi calzi!
Sursa: antena3.ro