Deşi nu au trecut decât câteva luni de la găsirea unei soluţii de compromis pentru mutarea Clinicii de Chimioterapie şi Oncologie, de pe bulevardul Mihai Viteazul, al cărui sediu a fost revendicat, Primăria Timişoara trebuie să rezolve o nouă problemă legată de sediul retrocedat al unei alte instituţii medicale. Policlinica 3, de pe strada Sfânta Rozalia, va trebui mutată până în luna iulie. Atât voci din Consiliul Local, cât şi parlamentari din Timiş cer o anchetă legată de felul în care au ajuns atâtea sedii de instituţii din Timişoara în posesia unor clanuri specializate pe tranzacţii imobiliare.
Chiriaşi la “Vişinel”
La câteva luni după mutarea Clinicii de Chimioterapie şi Oncologie, din cauza neînţelegerilor cu proprietarul fostului sediu retrocedat, Primăria Timişoara este, din nou, confruntată cu o problemă identică. Stafful Primăriei Timişoara a anunţat că va trebui eliberat până în luna iulie imobilul de pe strada Sfânta Rozalia, unde funcţionează Policlinica 3 a Spitalului Municipal. Clădirea, unde există în prezent mai multe cabinete medicale – ambulatoriu, psihiatrie, neurologie, ortopedie, chirurgie toracică, chirurgie generală şi medicină internă – are o suprafaţă de 880 de metri pătraţi şi un teren de 517 metri pătraţi, pentru care se plăteşte o chirie de aproape 6.000 de lei pe lună.
Reprezentanţii Spitalului Municipal au încheiat acum trei ani un contract de închiriere pentru imobilul respectiv, care a ajuns ulterior tot în posesia reprezentantului unui clan de romi din oraş. „În 18 iulie va expira perioada în care Policlinica 3 a putut funcţiona în proprietatea lui Vişinel, în baza legii de protecţie a chiriaşului. După data de 18 iulie nu mai există niciun fel de protecţie a chiriaşului, drept urmare, suntem în căutarea unei soluţii alternative, în speranţa că vom reuşi să mutăm această poli