Ingrediente:
1 cană de suc de portocale (eu am pus ananas)
1 cană de ulei
1 cană de zahăr
1 lingura de cacao (se poate şi fără dacă vreţi blat alb)
3 căni faina
4 linguri gem caise (sau de care doriţi)
vanilie esenţa sau vanilina după gust
esenţa de rom
coaja rasă de lămâie,
portocală
2 budinci de vanilie
3 plicuri de gelatină (7 gr plicul)
600 ml suc de ananas
esenţa de rom (opţional)
compot de ananas, o cutie de 560
Preparare:
Se amesteca toate foarte bine, într-un castron, după care se răstoarnă într-o tavă unsă (tapetata cu hârtie şi unsă). Se dă la cuptor până o scobitoare introdusă în mijlocul blatului, o scoatem afară curată. Se lasă la răcit, se scoate din formă, se spala formă, se pună folie de plastic în ea apoi.
Blatul se taie în două şi se împarte în două tăvi rotunde. Se pun fructele din conservă peste blatul pregătit din timp în tavă şi din sucul rămas în conservă se face un sirop (suc + 2 linguri zahăr+ esenţa de rom) care se toarnă peste fructe şi blat (nu mult că se va înmuia prea tare).
Între timp se pune la fiert sucul de ananas cu budincile şi gelatina până se îngroaşă. Se lasă la răcit şi când este puţin călduţ se toarnă peste blat. Se dă la rece câteva ore până gelatina se întăreşte, se decorează cu frişcă vegetală sau doar cu fructe după dorinţă.
S-ar putea sa iti placa si: Tort Guiness Prăjitură rapidă cu mere (de post) Pizza de post Cartofi umpluţi cu ciuperci
Ingrediente:
1 cană de suc de portocale (eu am pus ananas)
1 cană de ulei
1 cană de zahăr
1 lingura de cacao (se poate şi fără dacă vreţi blat alb)
3 căni faina
4 linguri gem caise (sau de care doriţi)
vanilie esenţa sau vanilina după gust
esenţa de rom
coaja rasă de lămâie,
portocală
2 budin