-AA+A
Clasa pregătitoare va fi, dar oare cum? foto: Mesagerul de BN„Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei ne-a convins pe toţi că e necesară această etapă de tranziţie între grădiniţă şi şcoală, oarecum în joacă, să intre treptat în ceea ce înseamnă şcoală”, a precizat, joi, inspectorul şcolar general Camelia Tabără, în cadrul unei conferinţe de presă organizate pentru lămurirea unor aspecte legate de clasa pregătitoare.
Conform datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, în anul şcolar care va începe în toamnă vor exista 57 de clase pregătitoare în mediul urban, cu 1.267 de elevi, şi 113 clase în mediul rural, cu 1.839 de elevi. Cum vor exista, e altă problemă. În mediul rural, bunăoară, din cauza numărului mic de copii, se va recurge din nou la învăţământ în regim simultan, un cadru didactic urmând să se ocupe de elevi din clase diferite. (continuare în pagina 6)
Ca exemplu, o scădere alarmată a numărului de copii se înregistrează la Lechinţa, unde vor intra în clasa pregătitoare doar şase elevi, în timp ce la Ghinda şcoala se îndreaptă spre desfiinţare, o variantă viabilă pentru copii, inclusiv cu asigurarea transportului, fiind Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” din Bistriţa.
Înscrierile în clasa pregătitoare se vor face în perioada 2 - 22 aprilie, după cum a precizat inspectorul şcolar general, prima etapă de parcurs fiind completarea formularului cu toate datele de identificare ale părintelui şi copilului, confirmarea şi înmatricularea copilului în şcoala arondată de cartier, pentru ca în a doua etapă să se facă înscrierea în altă şcoală decât cea de cartier, iar în a treia completarea locurilor rămase libere.
Apreciere: Select rating1 steluţă2 steluţe3 steluţe4 steluţe5 steluţe Votează acum! Tweet