Prim-vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical, Ion Pisc Scrădeanu, a fost colaborator al fostei Securităţi, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care a respins definitiv recursul formulat de acesta la o sentinţă similară dată în decembrie 2011 de Curtea de Apel Bucureşti.
ICCJ a respins, în 26 martie, recursul formulat de Pisc Scrădeanu la sentinţa din 6 decembrie 2011 dată de Curtea de Apel Bucureşti, care respingea contestaţia depusă de acesta la decizia dată de Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii, prin care el era declarat colaborator al fostei Securităţi.
Decizia instanţei supreme este definitivă şi irevocabilă.
În 2006 şi 2009, doi gorjeni au cerut Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) să li se comunice dacă există note depuse împotriva lor de către Ion Pisc Scrădeanu, care, la acea vreme, era preşedinte al Federaţiei Naţionale Energetica, afiliată la Blocul Naţional Sindical.
CNSAS a comunicat în 2010 solicitanţilor că în 9 decembrie 1982 Pisc Scrădeanu a fost racolat de fosta Securitate pe probleme de "antiterorism", la acea vreme liderul sindical fiind lăcătuş mecanic la fosta Întreprindere Energetică Rovinari, care era parte a şantierului 7 Craiova din cadrul GSMC Vulcan Bucureşti.
Conform documentelor CNSAS, liderul sindical semna notele informative cu numele "Dragnea", nume pe care l-a folosit din 1982 până în decembrie 1989.
Primele persoane despre care Pisc Scrădeanu a oferit informaţii la Securitate au fost din Târgu Jiu. "Vă informez că pe numitul I.D. l-am cunoscut la Restaurantul Gorjul în urmă cu două săptămâni. Sus-numitul se ocupă de comercializarea de ţigări străine, este o fire violentă, scandalagiu, umblă în majoritatea timpului singur", scria "Dragnea" într-o notă către Securitate datată 8 martie 1984.
Din 1986, acesta a început s