Pe site-urile Senatului şi Camerei Deputaţilor au fost afişate o parte din cheltuielile parlamentarilor pe luna ianuarie. Numai pentru indemnizaţii, diurne, transport, cazare, deplasări în străinătate şi telefonie mobilă, cei şapte senatori ieşeni au cheltuit 122.134 de lei, iar cei 16 deputaţi ieşeni 138.642 de lei – pentru întreţinerea cabinetelor parlamentare şi plata angajaţilor. Cel mai darnic deputat cu angajaţii săi s-a dovedit a fi Costel Adăscăliţei (PSD), care i-a plătit cu 7.492 de lei. Cristina Nichita, de la PSD se află în topul cheltuielilor pentru bunuri şi servicii, cu 5.665 de lei. La Senat, Florin Constantinescu (PSD) primeşte cea mai mare indemnizaţie – 5.700 de lei, iar Mihaela Popa, de la PNL, a fost singurul parlamentar ieşean care a trecut graniţa României, în interes de serviciu, în luna ianuarie.
Deputaţii care nu deţin o funcţie în comisiile de specialitate, primesc lunar o îndemnizaţie de 4.909 lei (Mugur Cozmanciuc -PNL, Constantin Adăscăliţei -PSD, Petru Movilă -PDL, Neculai Răţoi -PSD, Anghel Stanciu -PSD, Costel Alexe -PNL, Cristina Nichita -PSD, Sorin Iacoban -PSD, Grigore Crăciunescu -PNL, Viorel Blăjuţ -PPDD, Anton Doboş -PNL). Daniel Oajdea –PPDD este preşedintele Comisiei pentru tehnologia informaţiilor şi comunicaţilor şi primeşte o indemnizaţie de 5.364 de lei. Camelia Bogdănici -PDL, vicepreşedinte în Comisia pentru sănătate şi familie, are 5.031 lei iar Gheorghe Emacu -UNPR, secretarul Comisiei pentru apărare, administraţie publică şi siguranţă naţională, primeşte, lunar, 4.969 lei.
Cheltuieli sunt, dar cabinetele funcţionează?
Liberalul Anton Doboş face parte dintre acei parlamentari care, în luna ianuarie, n-au cheltuit bani cu personalul, în schimb a cheltuit 4.800 de lei pentru întreţinerea cabinetului parlamentar. La polul opus se află social-democratul Constantin Adăscăliţei, care a cheltuit cu angajaţ