Într-o societate normală, în toate domeniile trebuie să fie asigurat “schimbul de mâine”, altfel nu se poate avansa, nu se poate progresa. Acest “schimb” trebuie să existe şi în sport, în toate ramurile sale.
E adevărat, astăzi se duce o lipsă acută de “urmaşi” la nivel naţional, în economie sau sport.
în sportul rege, în ultimii ani sunt tot mai puţini copii care vor să practice acest joc, devenit fenomen naţional prin alte ţări.
La nivelul judeţului DÂMBOVIŢA, în ultimii ani, tot mai puţini juniori se legitimează, dornici să joace fotbal.
De-a lungul timpului au apărut câteva cluburi private gen PROSPORT TÂRGOVIŞTE, al lui ROMICĂ PURICEL, dar după câţiva ani au eşuat. Ultimele cluburi private în DÂMBOVIŢA sunt KINDER TÂRGOVIŞTE,
CETATE TÂRGOVIŞTE,
LUCEAFĂRUL RĂZVAD.
Ştim cât este de greu cu aceste echipe, nu au baze sportive proprii, nu au echipament suficient, mingii de joc etc.Şi totuşi, acestea, dar şi altele, continuă să participe în campionatul judeţean de fotbal pentru copii şi juniori.
lnteresul pentru creşterea copiilor, a grupelor de juniori mici, respectiv juniori E, pentru care A.J.F. DÂMBOVIŢA organizează competiţie, îl găsim doar la
F.C.M. TÂRGOVIŞTE. Aici,
patronul clubului fanion al dâmboviţenilor este hotărât să reia, a nu ştiu câta oară, de la copii şi juniori, să-şi crească propriii viitori jucători pentru fotbalul de performanţă.
în acest sens, domnul ZOTIC a gândit un sistem piramidal, cel care asigură în timp marea performanţă.
A început cu cele două grupe de copii (juniori E) ale lui ALEXANDRU FILIP şi SORIN ILIE, ambele înscrise în competiţie.
Sunt totuşi cluburi mari, cu bani publici şi nu au încă aceste grupe, sau cel puţin doar una, obligaţi fiind de regulament.
lată că F.C.M. TÂRGOVIŞTE este clubul care o “alimentează” cu juniori C şi D pe însăşi CHINDIA T