Aproape toată lumea mănâncă covrigi dimineaţa, şi se poate spune că ei constituie una dintre cele mai apreciate “gustări” ale românului. Dar studiile arată că ar trebui să ne gândim de două ori înainte de a-i mânca.
Conform specialiştilor, un covrig are între 250 şi 300 de calorii, mai mult de 50 de grame de carbohidraţi, şi nici un nutrient. Medicii recomandă să consumaţi foarte rar covrigi şi atunci să nu fie foarte calzi. Deoarece acest lucru favorizează apariţia diabetului, pe lângă multe alte lucruri.
Citiţi mai mult: TOP 10 RECORDURI SEXUALE. ROMÂNIA ocupă un loc de cinste la un anumit capitol | GALERIE FOTO & VIDEO
Zi de zi, pericol de îngrăşare
Covrigii calzi, consumaţi zilnic pe perioade mari de timp, determină acumularea kilogramelor în plus, uzează pancreasul şi, în timp, creează rezistenţa la insulină.
Nutriţioniştii au descoperit că persoanele care mănâncă zi de zi un covrig, au o greutate de două ori mai mare decât cele care consumă un covrig pe lună.
Citiţi mai mult: DOSAR PENAL pentru UN OBIECT pe care mulţi dintre şoferi ÎL AU ÎN MAŞINĂ
Aceste produse de panificaţie preferate de majoritatea românilor au în compoziţie făină albă, lipsită de substanţe nutritive, cum ar fi vitamine, fibre şi proteine. Oferă o stare de saţietate, dar specialiştii în nutriţie spun că, mâncaţi calzi, covrigii nu au nicio valoare nutritivă.
TOP 3 Recomandările editorilor:
Traian Băsescu, despre trecerea portului Constanța în subordinea Primăriei: "Vedeți vreun general american mergând la Bamboo să discute cu Mazăre?"Revoltător. Cămătarii au șantajat femei gravide pentru a le ceda indemnizațile bebelușilor. Cazurile sunt infiorătoare
Ce clinică privată a oferit bani pentru mobilarea biroului ministrului Eugen Nicolăescu. Răspunsul halucinant al lui Ponta | VIDEO
Să fim atenţi
Uneo