New York, Santiago del Cile, Paris, Dubai, Amsterdam, Treviso, Veneţia, Milano, Boston, Londra, Tokyo. Sunt oraşe în care Mayer Braün Deutschland, firmă prezentă în 36 de ţări de pe toate continentele, câştigă luptă după luptă în războiul declanşat împotriva rozătoarelor. Şi asta fără a avea nevoie de mult timp şi de mult personal. Urmează, în curând, România, via Timişoara, unde pătrunderea pe piaţă a companiei Mayer Braün Deutschland este doar o chestiune de timp. Preşedintele companiei, Massimo Donadon, se află, pentru a doua oară în decurs de o lună, la Timişoara.
Producţia pentru estul Europei ar putea fi mutată la Timişoara
„Vânătorul de rozătoare” care le oferă acestora „meniuri personalizate”, preşedintele Mayer Braün Deutschland,Massimo Donadon, s-a reîntors la Timişoara, unde vizează pătrunderea pe piaţa locală cu servicii de dezinsecţie şi deratizare. Este aici pentru a doua oară în decurs de o lună.
“Vizitele făcute la Universităţile din Timişoara şi Arad, la instituţiile de Protecţie a Mediului au dovedit că există deschidere faţă de produsele noastre, mai ales că şi-au exprimat dorinţa de a preîntâmpina incidente similare celui în care sute de căprioare au fost ucise de otrava pusă pe câmp pentru rozătoare”, spune Massimo Donadon. Acesta declară că a avut întâlniri şi cu autorităţile locale şi cu cele judeţene care, şi ele, s-au arătat deschise faţă de o colaborare în acest sens – mai ales că în Timişoara numărul rozătoarelor este foarte mare. Potrivit estimărilor, există aproximativ 50 de şoareci şi 50 de şobolani la un locuitor. Va urma, însă, parcurgerea de către Mayer Braün Deutschland a procedurilor legale.
Prima vizită la Timişoara a făcut-o în vara anului trecut, când Massimo Donadon începuse cercetarea obiceiurilor gastronomice locale. Pentru că, în funcţie de acestea, urmează a fi prepar