Migrenele sunt caracterizate printr-o durere de cap puternica ,pulsatila, deseori acompaniata de greata, varsaturi, sensibilitate la lumina sau probleme de vedere. Este mai usor sa previi o migrena decat sa o tratezi .Incercati aceste metode:
Evitati alimentele care au un continut ridicat de tiramina, un aminoacid. Astfel de alimente ''declansatoare'', includ carnea procesata cum ar fi salamurile si carnatii, branzeturile maturate, alunele si nucile. Ciocolata si vinul rosu sunt deasemenea bogate in tiramina. Planta TANACETUM PARTHENIUM(IARBA MOALE) poate reduce intensitatea si frecventa migrenelor. Luati 250 mg de extract in fiecare dimineata (standardizat pentru a contine 0,4%parthenolida) in fiecare dimineata. ULEIUL DIN SEMINTE DE IN este bogat in acizi grasi esentiali, care ajuta organismul sa produca mai multe prostaglandine ,substante chimice care determina constrictia vaselor sanguine.
Luati una pana la doua lingurite pe zi. Desi specialistii nu sunt siguri de mecanismul prin care actioneaza VITAMINA B2, ribloflavina poate ajuta la prevenirea migrenelor. Doza eficienta folosita in testele pentru profilaxia migrenelor este de 400 mg, fara a prezenta efecte secundare.
De asemenea un supliment cu MAGNEZIU s-ar putea sa fie de ajutor. Unele studii au raportat ca simptomele au fost ameliorate prin administrarea unei doze de 200 mg pe zi.Dar daca luati magneziu, adaugati si 500 mg de CALCIU-dezechilibrul dintre cele doua minerale poate reduce efectele benefice. Cele doua suplimente nu ar trebui sa fie luate impreuna, ci la un interval de cel putin trei ore.
La primul semn de migrena, mancati 1-2 grame de GHIMBIR proaspat zdrobit sau o bucata de 1cm de radacina proaspata. Cercetatorii danezi au descoperit ca ghimbirul poate ajuta la prevenirea migrenelor prin blocarea prostaglandinelor. SANATATE!
Migrenele sunt caracterizate p