Oamenii protestează de 22 de zile în faţa combinatului, în speranţa că îşi vor primi salariile compensatorii şi că în zonă vor fi create locuri de muncă.
Foştii angajaţi de la Câmpia Turzii vin în fiecare zi în faţa combinatului unde au lucrat zeci de ani. Cornel Seleşi este unul dintre protestatarii cu o poveste disperată. Omul are cinci copii şi nu mai are ce să le pună pe masă.
Copiii bărbatului au mers în această dimineaţă flămânzi la şcoală.
"Azi dimineaţă n-am avut ce să le pui în străiţă. M-am dus ca să iau pe caiet cum se mai dă la noi şi n-a fost doamna care ne dă pe caiet până iau banii să-mi deie ceva pită, ceva margarină la copii. N-a fost. S-au dus săracii copiii mei flămânzi la şcoală. Acum am luat bicicleta să mă duc la Turda că nevastă mea e internată", spune Cornel Seleşi, fost angajat Mechel.
Pentru că nu mai are bani de autobuz, protestarul va merge cu bicicleta la Turda să îşi viziteze soţia, internată în spital.
"N-am cu ce să mă duc, n-am bani de autobuz, mi-am luat bicicleta să fac 15 kilometri până în Turda, să mă dus la ea, să văd ce-i cu ea, am făcut un pic de zeamă de cartofi să-i duc", mai spune protestatarul.
Tristeţea cea mai mare a protestatarului e că nu are bani să îi cumpere o pereche de adidaşi baiatului de 14 ani.
"Ce mă fac? Că n-au copiii în picioare. Mi-a cerut băiatul. Băi, tată, n-am adidaşi să fac educaţie fizică. I-a dat gineri-meu adidaşi să meargă la educaţie. A luat săracul şi i-a băgat în pungă şi s-a dus la şcoală. N-are un trening. I-am zis, ia pantalonii ăia, nu vezi cum îs, mi-a zis. că profesorul te primeşte la educaţie fizică şi cu ăia. S-a dus plângând la şcoală", povesteşte protestatarul.
Fostul angajat de la Mechel mai are o singură speranţă: că îşi va primi într-un final salariile compensatorii. Cornel Seleşi îşi doreşte să lucreze, pentru că are 54 de ani şi încă z