Într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o joi la sediul PDL, arhitectul Cristian Puşcaş a cerut tuturor asociaţiilor profesionale, locatarilor din strada Avram Iancu, celor din centru, tuturor orădenilor, ONG-urilor şi partidelor politice să se opună propunerii de demolare a caselor de pe partea dreaptă a străzii Avram Iancu de la intersecţia cu Iuliu Maniu până la cea cu Sucevei, propunere înaintată Primăriei de o firmă de specialişti urbanişti din Olanda şi din Cluj şi inclusă în proiectul Planului Urbanistic General al oraşului.
Felicitări pentru PPMT
Declarându-se "şocat", Puşcaş a amintit că primarul Ilie Bolojan a mai avut "tendinţe" de a demola fosta cantină a Primăriei pentru a amenaja o parcare publică, a început transformarea fostei clădiri a Spitalului Judeţean în parcare supraterană, precum şi construirea în parteneriat public-privat cu compania RDS&RCS a unei parcări subterane în strada Independenţei (idee despre care a spus pe un ton insinuant că "a venit pe fondul unor interese private, ştiut fiind că RDS vrea să-şi asigure acolo parcaj"). PDL-istul a cerut municipalităţii "să abandoneze ideea demolării frontului stradala Avram Iancu" şi în acelaşi timp a salutat "iniţiativa PPMT şi Asociaţiei Pro Democraţia care au condamnat această iniţiativă".
Puşcaş a recunoscut că imobilele despre care firma de urbanism angajată de municipalitate să întocmească PUG nu au nicio valoare arhitecturală, dar a spus că au valoare sentimentală. "Deşi nu este un monument arhitectonic, acolo este prima clădire din oraş în care şi-au desfăşurat activitatea elevii de la un liceu românesc, şi în apropiere este casa turcească, una din cele două urme ale ocupaţiei turceşti în acest oraş", a pledat Puşcaş.
Pro unicitate
PDL-istul a afirmat că, în ciuda lipsei valorii clădirilor de pe partea dreaptă a străzii Avram Iancu, acestea asigură "unici