Grupul de lucru, constituit la nivelul judeţului, pentru prevenirea şi combaterea violenţei în şcoli le-a prezentat, joi, directorilor de şcoli o situaţie cu faptele reprobabile ale elevilor. Managerii au fost însărcinaţi să raporteze săptămânal la ISJ situaţia violenţei din unităţile de învăţământ.
Reprezentanţii Poliţiei Olt şi cei ai Inspectoratului Şcolar le-au prezentat, joi, directorilor de şcoli din judeţ o situaţie a infracţiunilor care se petrec în unităţile de învăţământ şi în zona adiacentă. Întâlnirea s-a desfăşurat în amfiteatrul Colegiului Naţional „Ion Minulescu” din Slatina. Potrivit comisarului şef Mihai Pruteanu, comandantul IPJ Olt, în anul 2012, la nivelul judeţului, în incinta unităţilor şcolare, dar şi în zona adiacentă acestora, s-au înregistrat 33 de infracţiuni. Doar patru dintre acestea au fost produse în zona adiacentă şi doar două în mediul rural.
În ceea ce priveşte situaţia din primul semestru al acestui an şcolar, au fost sesizate nouă infracţiuni, una singură fiind semnalată în zona adiacentă şcolii. Dintre acestea, o singură infracţiune s-a petrecut în mediul rural. În această perioadă, patru infracţiuni s-au petrecut în Slatina, reprezentând trei infracţiuni de furt şi una de ameninţare, trei au avut loc în Caracal, reprezentând două de lovire şi alte violenţe şi una pentru port fără drept de armă albă, una în Balş de lovire şi alte violenţe şi o infracţiune la Perieţi de act sexual cu un minor, desfăşurată în afara orelor de curs. În perioada lunilor ianuarie şi februarie 2013, au fost sesizate cinci infracţiuni, toate în incinta unităţilor de învăţământ, din care trei în municipiul Caracal.
„Cu privire la judeţul Olt, remarcăm o particularitate, rezultată din interpretarea datelor specifice. Problema ar fi în incinta unităţilor de învăţământ. Atunci, momentele de reflecţie vă aparţin, în primul rând, dumneavo