Imediat după debutul crizei economice, acum patru ani, Consiliul Judeţean Timiş decidea să-şi revizuiască portofoliul de acţiuni la diverse societăţi comerciale şi să pună capăt parteneriatelor neprofitabile. După societatea Apcan, a cărei dizolvare a fost propusă recent, prin hotărâre de Consiliu Judeţean, luate în vizor sunt alte două societăţi în care, în împrejurări nu foarte clare, administraţia judeţeană a ajuns acţionar minoritar şi, conform conducerii C.J. Timiş, nu obţine profit, dimpotrivă. Este vorba despre societăţile Intercenter (cu un parteneriat ce viza refacerea fostei vile de protocol a lui Nicolae Ceauşescu, de pe bulevardul Loga din Timişoara) şi societatea Drumco, specializată pe lucrări de infrastructură rutieră.
Parteneriate “denunţate”
Tema renunţării Consiliului Judeţean Timiş la parteneriatele neprofitabile a fost luată din nou în discuţie la ultima şedinţă de plen. Pe lângă analizarea posibilităţii desfiinţării Scoietăţii de Apă şi Canal Apcan, conducerii C.J. Timiş i s-a solicitat de către consilierii judeţeni să precizeze ce va face cu acţiunile de la societăţile Intercenter şi Drumco “pentru că, după cum ştiţi, în mandatele anterioare am încercat să le vindem, astfel încât să ieşim din tot felul de asocieri cu tot felul de firme”.
Interpelat pe această temă, preşedintele C.J. Timiş, Titu Bojin, a propus să se reia Comisia de negociere legată de acţionariatul la cele două societăţi, stabilind că Gheorghe Bologa, în calitate de preşedinte al Comisiei Economice a administraţiei judeţene, să fie şi preşedintele acestei comisii. “Sper că probabil în şedinţa din luna aprilie sau mai să putem discuta şi clarifica această situaţie pentru că profitul nu a fost mic, ci acesta a lipsit cu desăvârşire. Suntem în situaţia în care trebuie să decidem dacă vindem sau dacă cumpărăm noi totul şi astfel preluăm înt