Unul dintre cei mai importanţi lideri sindicali pe care i-a dat Gorjul după 1989, Ion Pisc Scrădeanu, este dovedit în instanţă ca fiind un colaborator al fostei Securităţi, turnătoriile sale de dinainte de Revoluţie părând că i-au fost de folos şi după marea vânzoleală de acum aproape un sfert de secol. Devenit prim-vicepreşedinte al Blocului Naţional Sindical, acesta vrea să îşi continue lupta în Justiţie pentru a-şi dovedi nevinovăţia, deşi chiar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca ultimă instanţă în România, a decis că decizia CNSAS de-al declara colaborator pe marele sindicalist este bazată pe documente.
Instanţa supremă a respins, pe 26 martie, recursul formulat de Pisc Scrădeanu la verdictul din 6 decembrie 2011 a Curţii de Apel Craiova, prin care îi era respinsă contestaţia depusă de acesta la decizia dată de Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii, prin care acesta era declarat colaborator al fostei Securităţi. Doi gorjeni au cerut în 2006 şi 2009 la CNSAS să li se comunice dacă există note depuse împotriva lor de către Ion Pisc Scrădeanu, care, la acea vreme, era preşedinte al Federaţiei Naţionale Energetica, afiliată la Blocul Naţional Sindical. CNSAS a comunicat în 2010 solicitanţilor că pe 9 decembrie 1982 Pisc Scrădeanu a fost racolat de fosta Securitate pe probleme de „antiterorism”, la acea vreme liderul sindical fiind lăcătuş mecanic la fosta Întreprindere Energetică Rovinari, care era parte a şantierului 7 Craiova din cadrul GSMC Vulcan Bucureşti.
Turnătorii de la Rovinari
Conform documentelor CNSAS, liderul sindical semna notele informative cu numele de „Dragnea”, nume pe care l-a folosit din 1982 până în decembrie 1989. Primele persoane despre care Pisc Scrădeanu a oferit informaţii la Securitate au fost despre persoane din Târgu Jiu care consumau alcool şi jucau poker. „Vă informez că pe numitul I.D. l-am cu