Campioana olimpică din 2000 va încerca să urce sâmbătă cele 514 trepte ale clădirii cu o înălţime de 107 metri.
ATENŢIE. Locurile sunt limitate! Înscrierile se pot face online, la adresa uprun.prosport.ro
Şi-a trăit o picătură din pregătirea fizică din timpul carierei urcând pe scări. Desigur, la îndemnul antrenorilor Bellu şi Bitang. N-avea multe grame în plus, dar asculta cu sfinţenie indicaţiile antrenorilor. Era veselă şi energică şi nu se preda nici când curioşii de pe faleza Constanţei priveau peste umăr. Nu-i inhibau elanul nici trecătorii din Deva atunci când interminabilele trepte o duceau cu gândul la Marele Zid Chinezesc.
Andreea Răducan (29 de ani), campioană olimpică şi cvintuplă campioană mondială, ştia că în gimnastică orice gram în plus contează. Pentru că se schimbă centrul de greutate al corpului şi sportivul e obligat să-şi fixeze noi repere în exerciţii. Aterizările sunt mai greoaie, coordonatele se schimbă. Acum 15 ani ponta scară după scară pentru a-şi menţine greutatea optimă.
Sâmbătă, la ProSport Up Run marea campioană va arunca o privire nostalgică în trecut. De plăcere. Care au fost cele mai grele "scăriţe" ale carierei? Andreea vă prezintă Top 3.
1. Cinci ani în cetate
"Între 1997 şi 2002 efectuam cantonamentul la Deva şi pentru a da jos surplusul de greutate, antrenorii ne puneau să urcăm toate scările de la Cetate. Nici nu mai ştiu câte erau exact, 200 sau 300, şi exerciţiile astea făceau parte din pregătirea noastră fizică. La gimnastică, există riscul de a te accidenta dacă ai un kilogram în plus după ce vii din vacanţă Pe vremea noastră nu era teleferic la Cetatea din Deva"
2. O plajă pe trepte
"Perioada de pregătire de vară o petreceam la noi, pe Litoral. Făceam antrenamentele la mare, pe plaja Modern din Constanţa, din apropierea Hotelului Sport şi între alergările pe