Ţara noastră rămâne atractivă pentru inves-titorii străini şi sunt aşteptate creşteri mai mari de productivitate, faţă de celelalte ţări din regiune, consideră Cătălin Păuna, economist al biroului din România al Băncii Mondiale.
Domnia sa a declarat, ieri: "Fondurile europene, reglementările europene sunt favorabile pentru investiţii în România, unde gradul de întoarcere a banilor investiţi este mai mare. Cel mai atractiv sector de investiţii este cel al energiei, în special cel al energiei regenerabile, unde investitorii îşi pot recupera mai rapid banii investiţi.
Domnul Păuna a arătat că o condiţie pentru investitori este un mediu macroeconomic stabil tradus printr-o inflaţie scăzută care să încurajeze plasarea banilor.
Potrivit lui Steven van Groningen, preşedintele şi CEO al Raiffeisen Bank şi preşedintele Consiliului Investitorilor Străini, costul des-făşurării afacerilor în România este destul de ridicat, iar statul ar trebui să îşi onoreze obligaţiile, de exemplu plata TVA la timp.
Steven van Groningen a declarat, ieri, că este imperativ ca Guvernul să creeze legi "făcute pentru toată lumea".
În opinia domniei sale, "dincolo de protecţia oferită de schemele de garantare a depozitelor, există o responsabilitate a deponenţilor de care aceştia nu trebuie să uite".
Criza din Cipru întăreşte ideea că cei care economisesc nu trebuie să uite să fie atenţi la siguranţa oferită de băncile solide, mai spune Van Groningen: "Există şi acum investitori care sunt nemulţumiţi de dobânzile oferite de bănci cu rating ridicat precum ING Bank şi Rabobank în Olanda sau Barclays şi HSBC în Marea Britanie şi sunt în căutare de randamente mai ridicate pentru a plasa bani în bănci mai puţin sigure.
DIANA ENACHE Ţara noastră rămâne atractivă pentru inves-titorii străini şi sunt aşteptate creşteri mai mari de productivitate, faţă de celelalte