Prima dezbatere a bugetului participativ din Sud-Estul Europei, cea din această seară din Mănăştur, s-a transformat într-o discuţie clasică între administratori de bloc şi primar: reabilitare termică a blocurilor, maşini pe trotuare, garduri vii sau metalice ori asfaltarea aleilor, acestea sunt probleme ridicate de cei prezenţi, în mare parte administratori ai asociaţiilor de locatari sau pensionari.
Câteva zeci de mănăştureni s-au prezentat în această seară în sala de sport a şcolii "Liviu Rebreanu" de pe strada Mehedinţi, după ce au fost chemaţi la dezbatere de primarul Emil Boc, prin afişe la intrarea în bloc sau fluturaşi în cutia poştală. Acestea din urmă îi convoacă pe mănăşturenila dezbaterea pentru "bugetarea participativă" a bugetului cartierului - buget al cărui cuantum nu a fost făcut public nici acum, pentru ca mănăşturenii să aibă o cifră la care să se raporteze. În schimb, problemele ridicate la dezbatere sunt aceleaşi ca la orice altă dezbatere între clujeni şi primar din ultimii ani: mulţi dintre cei prezenţi, administratori de bloc, au ridicat problema anvelopării termice a blocurilor, circulaţia problematică a maşinilor, lipsa spaţiilor verzi sau a parcurilor de joacă, maşinile parcate pe trotuare ori gardurile metalice puse între blocuri de Primărie fără să fi întrebat locatarii.
Una dintre problemele ridicate de locatari a fost ruina fostului viitor spital de pe Colina, unde şi ultima destinaţie, de sediu pentru Academia de Muzică, a fost abandonată. Mănăştureanca Maria Stegaru spune că ruina e "ruşinea Mănăşturului". "Mi-e ruşine de asemenea porcărie, parcă e după război", spune ea. "Ne facem de ruşine cu ea", recunoaşte şi primarul Boc, "trebuie s-o rezolvăm". Pentru că nu ştie dacă ruina e în proprietatea Ministerului Educaţiei ori a fost predată la Consiliul Judeţean, Boc spune că o va cere de la CJ iar o posibilă soluţie pentr