Medicii de familie care ocupă cabinete în proprietatea primăriei vor să cumpere spaţiile la un preţ decent, dar nu la cel al pieţei. Legea prevede evaluarea spaţiilor.
Prima rundă de dezbateri pe tema vânzării cabinetelor medicale de azi, de la primărie, a inflamat spiritele. Medicii au cerut să nu li se forţeze mâna pe o procedură de vânzare, fără să ştie măcar, estimativ, preţul pe metru pătrat.
Comisia de sănătate a Consiliului Local a informat, azi, medicii care ocupă spaţii aflate în proprietatea primăriei - 29 de locaţii- asupra procedurii de vânzare a acestora. Preşedintele acesteia, consilierul Ovidiu Turdean (PDL), a menţionat că în prezent primăria încasează anual, din cedarea folosinţei, 3.500 de euro pe an, în condiţiile în care chiria este de 0,34 de lei pe metru pătrat pe lună.
El a explicat că s-au iniţiat demersurile de vânzare, pe de o parte pentru a permite medicilor să îşi poată realiza investiţiile cerute de autorităţile în domeniu şi pe de alta pentru a echilibra piaţa. Ca procedură, Turdean a amintit că mai întâi primăria va actualiza prin hotărâre de Consiliul Local lista spaţiilor deţinute de municipalitate unde funcţionează cabinete medicale, apoi, în termen de 45 de zile, medicii pot adresa o cerere prin care îşi anunţă intenţia de a cumpăra. Spaţiile revendicate, câteva din total, nu vor putea fi vândute până la finalizare proceselor pe rol.
O comisie de vânzare va intra la negocieri asupra preţului. În acest sens, primăria va contracta un expert evaluator, prin licitaţie, care va stabili preţul pentru fiecare dintre spaţii, acesta constituind valoarea minimă de la care va porni negocierea. După ce se va stabili preţul, va fi întocmit un proces verbal şi contractul de vânzare cumpărare. Pentru preţ, un argument puternic va fi achitarea integrală, însă există şi posibilitatea ratelor (15% din valoare se achită