Consilierii judeţeni au răsuflat uşuraţi că, în sfârşiţ, alocarea bugetară a fost votată în unanimitate! Aleşii au reuşit să împartă sărăcia pe care au primit-o de la bugetul de stat. Nemulţumirile rămân şi de partea celor care sunt în opoziţie, dar şi în rândul celor de la putere. Cu toate acestea, toată lumea a înţeles: banii alocaţi Braşovului trebuie prioritizaţi, în aşteptarea rectificării bugetare promisă de guvern pentru luna iulie.
Câteva instituţii aflate sub tutela Consiliului Judeţean au depus contestaţii la proiectul de buget pe acest an, însă după negocierile purtate cu executivul judeţean au renunţat. „Centrul Cultural Reduta a solicitat un plus de o sută de mii de lei pentru partea de cheltuieli materiale. În urma negocierilor şi-au retras această contestaţie. Sumele mari vin de la Direcţia de Asistenţă Socială, fosta Direcţie de Protecţie a Copilului unde au solicitat un plus de cheltuieli de personal de 5.346.000 de lei, deci o sumă constiderabilă, la cheltuieli materiale 3.500.000 de lei şi la cheltuieli de capital aproape trei milioane de lei”, a declart Mihai Pascu, vicepreşedintele CJ Braşov.
„Din fericire, vreau să vă spun, am avut negocieri cu toate grupurile politice au înţeles perioada de sărăcie prin care trecem, au înţeles că nu sunt bani mai mulţi. Nu vreau să spun că pentru asta critic pe cineva. Înţeleg situaţia. E foarte important acest lucru pentru că România, mi-a explicat şi ministrul de Finanţe, trebuie să plătească 7.2 miliarde de euro. Gândiţi-vă că suma este imensă la un buget de circa 49 de miliarde de euro să plăteşti 7.2 miliarde în timp ce pentru administraţie se dau două miliarde de euro, deci e o situaţie pe care a trebuit să o înţeleg şi o înţeleg”, a declarat Aristotel Cancescu, preşedintele CJ Braşov.
Consiliul Judeţean este pregătit să ia credite pentru drumuri, dar va prelua şi o parte d