Caracal, Cîrlogani, Deveselu, Pleşoiu şi Găneasa sunt ultimele localităţi care au solicitat să facă parte din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Oltul”.
Serviciul judeţean de apă şi canal are de ieri noi membri, la nivelul localităţilor Caracal, Pleşoiu, Găneasa, Deveselu şi Cârlogani adoptându-se hotărâri ale consiliilor locale de afiliere la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de Utilităţi Publice pentru Serviciul de Alimentare cu Apă şi Canalizare „Oltul”, iar ieri consilierii judeţeni definitivând prin vot procesul. Deşi măsura imediată este delegarea gestiunii de la nivel local către asociaţia judeţeană, în maximum doi ani nou-veniţii se aşteaptă la beneficii mult mai importante, derivate din proiectul mare gândit de consultanţi, care vizează demararea unor proiecte de investiţii de interes zonal sau regional, destinate înfiinţării, modernizării şi/sau dezvoltării sistemelor de utilităţi publice. Una dintre măsurile de conformare va fi adoptarea tarifului judeţean, de peste 5 lei/metru cub, pentru furnizarea apei potabile şi serviciul de apă şi canal.
„Trebuia să fim acolo unde este toată floarea. Faptul că am refuzat în 2008, prin vocea vechii conduceri, nu a făcut decât să renunţăm la 26 milioane de euro, considerând că banii ăştia nu sunt necesari. Avem însă şi noi nevoie de staţii de epurare, de repompare, de aducţiune, de puţuri, de retehnologizare, pentru că la nivel local nu avem resurse bugetare pentru toate astea. Prin Asociaţie însă, sperăm ca din 2015 să se investească 32 milioane de euro”, a declarat primarul municipiului Caracal, Eduard Ciocăzanu.
Chiar dacă treaba societăţii IGO Caracal pe segmentul de apă şi canal se încheie, vor continua, cu fonduri proprii, a mai spus primarul, lucrările pentru extinderea reţelei de canalizare cu aproximativ 10 kilometri, în zona Bold, zona Poporului, Zona Contemporanului e