Prezenţa României, pentru a şasea oară consecutiv, la Târgul de Carte de la Londra, un eveniment dedicat mai ales editorilor şi traducătorilor, care se va desfăşura în perioada 15-17 aprilie, va pune accent pe imaginea culturală şi socială a ţării aşa cum reiese ea din literatura în limba engleză, scrie Mediafax.
La Târgul de Carte de la Londra - o bursă a editorilor fără accesul publicului larg - se va pune accent pe promovarea literaturii române şi a lucrărilor ştiinţifice româneşti în străinătate, prin intermediul traducătorilor, editorilor şi autorilor din Marea Britanie, Statele Unite şi România, informează site-ul Institutului Cultural Român din capitala britanică, cel care va organiza standul României la acest eveniment cultural.
Printre invitaţii ediţiei din acest an se numără Lucy Abel-Smith, Paul Bailey, Alan Brownjohn, Carmen Bugan, Tim Burford, Susan Curtis-Kojakovic, Tessa Dunlop, Horia Gârbea, Peter Jay, Patrick McGuiness, Charlie Oatley, Mike Phillips, Brownen Riley, George Szirtes, Cecilia Ştefănescu şi Stephen Watts.
Primul dintre evenimentele româneşti găzduite de Târgul de Carte de la Londra va avea loc pe 15 aprilie şi se va numi "Romania as a Literary Topos/ România ca topos literar". La evenimentul care va fi moderat de Paul Bailey şi Dorian Branea sunt anunţaţi să participe Alan Brownjohn, Tessa Dunlop şi George Szirtes. Discuţia, care va fi animată de scriitori britanici ce au scris despre România sau ale căror opere au legătură cu aceasta, explorează modul în care numele ţării este folosit şi chiar "abuzat" în construcţiile literare, de la Bram Stoker la scrierile contemporane.
Tot pe 15 aprilie, de la ora 16.00, la standul României de la Târgul de Carte de la Londra va avea loc evenimentul "New Romanian Books in English/ Noi cărţi româneşti în limba engleză", moderat de scriitorul britanic Mike Phillips şi la care vo