* "Invest Nikarom" estimează că va înregistra profit operaţional zero la combinatele din Târgovişte şi Buzău
Prima măsură adoptată de "Invest Nikarom" după achiziţionarea celor cinci combinate pe care Grupul "Mechel" le deţinea în ţara noastră a fost restructurarea organigramei, care, potrivit Olgăi Chumakova, fiica celor doi acţionari majoritari, era una foarte stufoasă.
Domnia sa a precizat, ieri, în cadrul unei întâlniri cu presa: "Am schimbat structura organizatorică, care a fost foarte stufoasă. Din 50 de directori care existau în unităţile din România, au mai rămas şase".
Olga Chumakova s-a arătat foarte încrezătoare în capacitatea combinatelor de a reintra în producţie.
"Eu cunosc foarte bine uzinele, fiind la < Mechel > din 2002, în calitate de reprezentant al acţionarului majoritar. Mare parte din managerii unităţilor au rămas aceeaşi şi ştim că activitatea poate fi repornită".
Potrivit domniei sale, există un plan de investiţii susţinut parţial de "Invest Nikarom", care urmează să fie prezentat după ce va fi aprobat. Noii investitori intenţionează să identifice şi alte surse de finanţare în afară de bănci, cum ar fi parteneri cărora să le pună la dispoziţie unele active pentru producţie, în vederea reducerii costurilor. În acelaşi timp, ar putea fi valorificate unele active secundare al companiei.
În prezent, unităţile bancare refuză să colaboreze în vreun fel cu reprezentanţii companiei care au cumpărat combinatele siderurgice de la "Mechel".
"Invest Nikarom" estimează că va înregistra, până la sfârşitul acestui an, un profit operaţional zero la unităţile din Târgovişte şi Buzău, în condiţiile în care piaţa se va menţine la acelaşi nivel ca anul trecut.
"În acest an, planul este să aducem uzinele din Târgovişte şi Buzău pe EBITDA zero. (...) În 2011, uzinele < Mechel > din România au avut pierderi cumulate