Societatea de salubritate infiintata de Consiliul Judetean are mici sanse sa isi faca simtita activitatea in acest an. Aceasta este opinia exprimata de cativa consilieri judeteni atunci cand au vazut bugetul pe care urmau sa-l aprobe pentru „Eco Sal”.
In lipsa fondurilor pentru dotari cu utilaje specifice, CJ nu poate spera nici la obtinerea licentei din partea Autoritatea Nationala de Reglementare in Servicii Comunitare (ANRSC) pentru „Eco Sal”.
In interventia sa din cadrul sedintei de CJ, care a avut lor ieri, consilierul judetean Catalin Flutur a subliniat ca bugetul propus spre aprobare este atat de subtire incat pare croit sa ajunga doar pentru plata unor salarii. Cu un astfel de buget, sansa ca societatea sa mai castige si licitatii este ca si nula, considera consilierul.
„Nu are sanse daca nu investim in ea, in achizitii de utilaje. Si mai trebuie angajat si personal calificat. Fara utilaje, fara personal calificat nu va putea niciodata sa obtina licenta de la ANRSC. Si chiar daca o va obtine, nu va putea sa intre intr-o competitie corecta la o licitatie. In conditiile astea ne propunem un buget din care sa platim Consiliul de Administratie si eventuala echipa manageriala. Nu am nimic cu ei, pe o parte din ei ii cunosc foarte bine. Dar nu cred ca suntem pe drumul cel bun. Am fi fost daca aveam puterea sa le dam bani sa se doteze, sa se poata licentia, sa fie un operator viabil pe piata judetului. in conditiile actuale vom vota impotriva”, s-a adresat Catalin Flutur celorlalti consilieri.
Bugetul societatii a trecut insa de votul majoritatii consilierilor. S-a intregit capitalul social al Eco Sal cu 286.000 de lei. Sansele societatii din subordinea CJ stau insa doar intr-o asociere. „Va avea activitate in ultima parte a anului. Vom face tot posibilul sa castige licitatia intr-o asociere”, a mentionat Florin Turcanu, presedintele Consil