Programul OneNote de la Microsoft există pe piaţă încă din 2003 însă nu s-a remarcat foarte mult pe piaţa produselor de productivitate din cauza integrării slabe şi a platformei greoaie. Lucrurile s-au schimbat, însă, după aproape 10 ani, odată cu lansarea Microsoft Office 365.
adevarul.ro încheie astăzi serialul „Lupta productivităţii“ si prezintă serviciul cu care vine Microsoft. Dacă în zilele trecute aţi citit despre numeroasele atuuri ale Evernote dar şi despre simplitatea Google Keep, eu vă invit să (re)descoperiţi OneNote, un serviciu oferit de Microsoft care vine cu o serie de avantaje pentru cei care vor să facă munca în echipă un proces mai uşor.
Înainte de a începe această prezentare, trebuie să recunosc, oricât de ruşinos ar fi, că am auzit pentru prima dată de această aplicaţie în urmă cu trei luni, după lansarea pachetului Microsoft Office 365. Tind să cred că acest lucru este un avantaj deoarece i-am dat ocazia să mă impresioneze. Şi m-a impresionat. Folosesc aplicaţia de atunci şi am uitat complet de Evernote.
De ce OneNote?
Vă voi spune mai întâi de ce am ales eu OneNote şi apoi de ce ar putea fi utilă atât utilizatorilor de rând cât şi companiilor. Am ales OneNote, în primul rând, pentru că Microsoft mi-a demonstrat, odată cu Windows 8, Windows Phone 8 şi cu Office 365, că poate să se reinventeze şi că poate pătrunde pe o piaţă dominată deja de companii precum Google sau Apple.
În al doilea rând, am ales OneNote pentru felul în care este integrată aplicaţia în ecosistemul Windows. Laptopul meu rulează pe Windows 8 - sistem de operare pe care l-am adoptat greu, dar care m-a făcut să-l îndrăgesc şi am un smartphone ZTE Tania cu Windows Phone 7.8 - cumpărat după ce am descoperit ce înseamnă Live Tile-urile. Foloseam deja OneNote atunci când am primit telefonul şi am fost bucuros să văd aplicaţia şi pe