Imediat după olimpici, site-ul este motivul principal de fală al directorilor unităților de învățământ. Investiția se refl ectă în reputația școlii
Cât de multe premii au adunat elevii la competiţiile şcolare, cine sunt profesorii, cum arată sălile de clasă şi, nu în ultimul rând, de câte ori s-a vorbit despre şcoală în ziare şi la televizor sunt doar câteva dintre informaţiile pe care părinţii le pot afla, astăzi, intrând direct pe site- urile unităţilor de învăţământ. O unealtă care, spun dascălii, a devenit indispensabilă pentru comunitatea de părinţi.
Directorii de şcoală, informaticieni de ocazie
Sediul virtual al Şcolii Gimnaziale Nr.97 din Bucureşti, spre exemplu, asigură fluxul de ştiri legate de soarta elevilor. „Au aflat astfel şi de suspendarea cursurilor din cauza ninsorii, ca să nu se mai sune între ei. Acum trei ani, când l-am creat, am fost printre primele şcoli generale din Capitală care-şi făcuseră site”, se mândreşte Nicoleta Peltecu, directoarea şcolii.
Roadele investiţiei s-au văzut chiar de la început. „Anul trecut, am avut o mare surpriză. Copiii din clasa întâi şi pregătitoare învăţaseră de pe site imnul şcolii, ca să-l cânte la festivitatea de deschidere”, îşi aminteşte directoarea. Între timp, dascălul a preluat şi rolul informaticianului. „Persoana responsabilă a plecat, aşa că am învăţat să fac şi acest lucru”, spune Nicoleta Peltecu, care, acum două zile, a stat până la miezul nopţii ca să încarce pe site metodologia înscrierilor copiilor în învăţământul primar.
Alta e strategia Colegiului Naţional „Sf.Sava” din Bucureşti, printre cele mai bune din ţară. Conducerea liceului mizează pe notorietatea dascălilor şi absolvenţilor de aici, iar site-ul oferă o privire în trecutul instituţiei. Politicieni cunoscuţi, plus câţiva medici sunt menţionaţi în secţiunea „elevi celebri”, cea dedicată dascălilor fiind împânzită cu