Emisiunile care exploatează aspecte imorale, indecente din viaţa intimă a unei persoane trebuie difuzate numai între orele 24.00 – 06.00, cu acordul scris al persoanei în cauză, potrivit unei Decizii de modificare a Codului audiovizual, adoptată de membrii CNA.
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a adoptat un proiect de Decizie pentru modificarea şi completarea Codului de reglementare a conţinutului audiovizual. Proiectul de Decizie a fost iniţial discutat pe 26 şi 28 februarie, fiind apoi publicat pentru dezbatere publică pe site-ul CNA.
Ce mai prevede noua Decizie votată de CNA?
Reality show-urile cu elemente de ficțiune trebuie să comunice “Acest program este o ficțiune”
Decizia de modificare a Codului audiovizual conține un articol potrivit căruia “orice emisiune de tip reality show, ale căror scenarii se bazează pe fapte sau situaţii reale din viaţa unor persoane, conţinând însă şi elemente de ficţiune, se semnalează prin menţiunea «Acest program este o ficţiune», afişată lizibil, cu o dimensiune de minimum 30 de puncte în format SD, definiţie standard, respectiv 60 în format HD, înaltă definiţie, şi pentru o durată de minimum 10 secunde”.
«Atenţie! Imagini care pot afecta emoţional telespectatorii», o mențiune obligatorie în cazul imaginilor șocante
Un alt articol adoptat de membrii CNA este acela că “înainte de difuzarea unor imagini şocante, a unor scene de violenţă sau cu impact emoţional negativ, care pot impresiona în mod neplăcut telespectatorii, aceştia vor fi avertizaţi verbal : «Atenţie! Imagini care pot afecta emoţional telespectatorii», menţiune ce va fi şi afişată, static şi lizibil; radiodifuzorii nu pot prezenta scene de violenţă în mod repetat în cadrul aceleiaşi producţii audiovizuale”.
Știrile referitoare la violența în școli, doar cu punctul de vedere al conducerii școlii
De asemenea, potriv