“Limbajul florilor”, de Vanessa Diffenbaugh
Vanessa Diffenbaugh a studiat scrierea creativă și pedagogia la Stanford, iar apoi a predat tinerilor din comunități defavorizate noțiuni de istoria artei și de arta scrisului. A lucrat pentru mai multe asociații non-profit, având ca scop integrarea socială a tinerilor provenind din orfelinate, adoptând chiar ea mai mulți copii din astfel de centre. A fondat “Camelia Network”, care își propune să creeze pe internet o comunitate națională, de ajutorare a tinerilor de peste 18 ani ieșiți de sub tutela căminelor de copii sau a asistenților maternali.
“Limbajul florilor”, romanul de debut al Vanessei Diffenbaugh, apărut la Random House, în august 2011, a devenit un fenomen editorial internațional, fiind publicat în peste 40 de țări și atingând cifre de vânzare record. Recent, studiourile Fox 2000 Pictures au achiziționat drepturile de adaptare cinematografică a romanului.
“Este o poveste despre curaj și speranță, despre suferință și vindecare a rănilor din trecut, despre dragoste și a doua șansă, o poveste ce urmărește destinul unei tinere orfane, traumatizată în copilărie, al cărei refugiu devine o grădibă secretă. Victoria, eroina romanului, este o tânără singură pe lume, care se străduiește să supraviețuiască fără sprijin, fără familie, fără bani, fără un adăpost deasupra capului. Singura ei avuție sunt câteva haine și câteva cărți despre limbajul florilor. Pentru că nu a acut niciodată un cămin, pentru că nu a simțit niciodată dragostea maternă, Victoria, un copil abandonat, nu poate rosti cuvântul «mamă», nu știe ce înseamnă «acasă», nu are prieteni, dar are un dar aparte: în mâinile ei, florile parcă prind viață. Acest har o va ajuta să-și câștige traiul, alături de Renata, proprietara unei florării. Când începe să alcătuiască buchete urmând legile limbajului florilor, Victoria află puterea tămăd