Măsurile de protecţie socială a unora dintre semenii noştri se transformă de multe ori în coşmarul altor zeci, sute sau chiar mii de familii. Cel mai bun exemplu este cel al locatarilor din Asociaţia 25, dintr-o zonă ultracentrală a Sucevei, în care o treime din datoriile asociaţiei de proprietari către furnizorii de utilităţi s-a adunat pe numele unui chiriaş al Primăriei Suceava.
Mai exact, Aneta Ungureanu, cea căreia i-a fost repartizată cu mulţi ani în urmă o locuinţă socială la demisolul blocului E 1 scara C, de pe bulevardul Ana Ipătescu, figurează cu datorii de aproape un miliard de lei vechi la întreţinere, asta în condiţile în care în urmă cu cinci ani alte sute de milioane de lei vechi neplătite la întreţinere i-au fost achitate de către Primăria Suceava, din banii noştri, ai tuturor sucevenilor.
„Nu a trecut niciodată pe la asociaţie. În 2007 a ajuns cu datoriile la zero, când a plătit municipalitatea 80.000 lei pentru ea şi încă un locatar cu datorii, dar de atunci s-au adunat altele, mai mari”, a spus administratorul asociaţiei de proprietari, Nicoleta Dan.
Faptul că, în numai cinci ani de zile, cei doi locatari ai apartamentului 17, cum este înregistrată locuinţa de la demisol, au acumulat o datorie de 93.000 de lei, ridică de asemenea mari semne de întrebare.
„Consumă fără limite. Apa e lăsată să curgă tot timpul, caloriferele sunt mereu deschise la maxim, nu au nici măcar flotor la toaletă, apa curge non-stop, ţevile din apartament sunt vechi, sparte, e un adevărat dezastru”, adaugă administratorul, care, la un control făcut în locuinţă, a găsit apometrele desigilate, semn că s-a intervenit pe ele, pentru modificarea consumului real.
Florărie şi crescătorie de prepeliţe
Pentru a pune capac la oala care şi aşa dădea în foc, cei care locuiesc în respectiva locuinţă socială au ocupat spaţiile comune ale bl