În doar câteva zile, 25 de brutării şi alte unităţi de fabricare a produselor făinoase şi de patiserie din judeţul nostru au fost sancţionate de Inspectoratul Teritorial de Muncă. Numărul sancţiunilor contravenţionale aplicate de inspectori acestor unităţi a fost aproape triplu.
Controalele la unităţile în care se fabrică produse de brutărie au fost intensificate în cadrul unei campanii de identificare a cazurilor de muncă „la negru“, precum şi de verificare a respectării normelor de sănătate şi securitate a muncii.
În perioada 19– 20 martie au fost controlaţi cei 25 agenţi economici şi au fost constatate nu mai puţin de 120 de deficienţe. Autorităţile au aplicat 62 de sancţiuni cu o valoare totală de 21.000 de lei. Cele mai multe probleme depistate de inspector au fost neîntocmirea unui regulament intern, negarantarea în plată a salariului minim pe economie, necompensarea muncii prestate în zile de sărbătoare şi lipsa sporului de minim 75 la sută, pentru munca suplimentară.
În doar câteva zile, 25 de brutării şi alte unităţi de fabricare a produselor făinoase şi de patiserie din judeţul nostru au fost sancţionate de Inspectoratul Teritorial de Muncă. Numărul sancţiunilor contravenţionale aplicate de inspectori acestor unităţi a fost aproape triplu.
Controalele la unităţile în care se fabrică produse de brutărie au fost intensificate în cadrul unei campanii de identificare a cazurilor de muncă „la negru“, precum şi de verificare a respectării normelor de sănătate şi securitate a muncii.
În perioada 19– 20 martie au fost controlaţi cei 25 agenţi economici şi au fost constatate nu mai puţin de 120 de deficienţe. Autorităţile au aplicat 62 de sancţiuni cu o valoare totală de 21.000 de lei. Cele mai multe probleme depistate de inspector au fost neîntocmirea unui regulament intern, negarantarea în plată a salariului minim pe economie, n