Galerie Foto
TIMIȘOARA. Unul dintre pionierii cercetării în domeniul diabetului zaharat și alimentației sănătoase din țara noastră, prof. dr. Gheorghe Băcanu, a primit, vineri, titlul de Cetățean de Onoare în cadrul ședinței Consiliului Local. Distincția i-a fost acordată de către primarul Nicolae Robu.
În 2013 se împlinesc 68 de ani de când prof. dr. Gheorghe Băcanu s-a stabilit la Timișoara, unde și-a pus amprenta asupra a mii de studenți și medici.
Confrații noștri au motive să-i poarte veșnică recunoștință așa cum îi purtăm și noi, a spus, vineri, primarul Nicolae Robu.
Prof. dr. Gheorghe Băcanu este unul dintre cei mai buni doctori pe care i-a dat Banatul după cel de-Al Doilea Război Mondial. A prevăzut marile probleme pe care avea să le pună în viitor diabetul zaharat, a realizat un act de pionierat, înființând, la doar 26 de ani, al doilea Centru de Diabet și Boli de Nutriție din țară, după cel de la București, a spus prof. univ. dr. Viorel Șerban în Laudatio pe care l-a rostit.
Am dorit să fiu medic pentru a ajuta oamenii, pentru a le alinia suferințele și acest lucru s-a înfăptuit prin muncă, a spus prof. dr. Băcanu în discursul pe care l-a ținut în fața Consiliului Local. Acesta i-a amintit și pe profesorii săi, printre care se numără și academicianul Pius Brânzeu.
Nu desconsider nicio profesiune, le consider pe toate importante, medicina este și ea o profesie. Din cauza unui tablou prost sau a unei poezii proaste nu moare nimeni, dar din păcate din cauza unui diagnostic prost se poate muri. Medicii ar trebui să le spună aparținătorilor „vom face tot ceea ce este posibil și vom vedea”, nu se poate garanta nimic în știința medical. Am tratat întotdeauna pacientul ca pe tatăl meu, ca pe fiul meu. Simbolul medicului este halatul alb, sub el trebuie să se ascundă și să-și facă treaba cinstit, a precizat prof. dr. Gheorg