Mieii aduşi spre vânzare la punctul de sacrificare amenajat în Piaţa de vechituri nu au avut trecere de Paştele Catolic. Spre exemplu ieri aici au fost aduşi circa o sută de miei din care, până în jurul orei 12.00, au fost vânduţi şi sacrificaţi 20, cam câţi au fost sacrificaţi joi toată ziua. La ora respectivă, în Piaţa de vechituri nu exista niciun potenţial cumpărător. “Am vândut ceva mai de dimineaţă, dar acum, de circa o oră, nu am mai vândut nimic. Nici măcar nu sunt cumpărători care să se intereseze de miei”, ne-a declarat unul dintre ciobanii aflaţi ieri în Piaţa de vechituri.
Măcelarii, neavând ce face, se plimbau de la un vânzător la altul sperând că vor avea ceva de lucru. “Ştiam că de Paştele Catolic nu o să fie zarvă mare, dar nu ne aşteptam la aşa de puţine vânzări de miei. Se pare că maghiarii nu prea folosesc miel de Paşte”, ne-a spus unul dintre ei.
Până la orele amiezii, preţul mieilor a rămas la fel ca şi cel de joi, adică 15 lei/kg viu. Apoi, a început să scadă la 14 lei/kg sau chiar la 13 lei/kg. “Sunt foarte puţini clienţi. Când vine câte unul mai lăsăm din preţ sau mai trecem cu vederea două-trei kilograme pentru că altfel nu putem să vindem”, ne-a declarat unul dintre ciobani. Până ieri la orele amiezii, în cele trei zile la punctul amenajat în Piaţa de vechituri au fost sacrificaţi circa 50 de miei şi nu sunt premise prea mari că numărul acesta va creşte vertiginos azi, ultima zi în care mai este permisă sacrificarea mieilor de Paştele Catolic.
Mieii aduşi spre vânzare la punctul de sacrificare amenajat în Piaţa de vechituri nu au avut trecere de Paştele Catolic. Spre exemplu ieri aici au fost aduşi circa o sută de miei din care, până în jurul orei 12.00, au fost vânduţi şi sacrificaţi 20, cam câţi au fost sacrificaţi joi toată ziua. La ora respectivă, în Piaţa de vechituri nu exista niciun potenţial cumpărăt