Deputatul PSD Ionuţ Vulpescu a fost ales, în cadrul reuniunii Comisiei pentru cultură, educaţie şi probleme sociale a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), care a avut loc la Chişinău, în perioada 26-27 martie, vice-preşedinte al comisiei.
Ionuţ Vulpescu a declarat: "Ca om de cultură, pot spune că Marea Neagră este poarta prin care au pătruns pe teritoriul românesc, prin coloniile greceşti, luminile spiritului Eladei şi bazele culturii europene. Ca teolog, pot spune că Marea Neagră a reprezentat poarta prin care misionarii creştini au pătruns în Dacia, făcând posibilă naşterea poporului roman ca popor latin şi creştin. În sens filosofic, pot spune că marea ne-a dat un sens al deschiderii către alteritate, o plăcere a comuniunii cu alte popoare din acest bazin generos, de comerţ înfloritor şi veche cultură. În calitatea de consilier al fostului Preşedinte al României Ion Iliescu am văzut în Organizaţia de Cooperare la Marea Neagră o dezvoltare firească a disponibilităţilor României şi un răspuns la o serie întreagă de nevoi ale ei, inclusiv pe plan cultural. Marea Neagră reprezintă, pentru noi toţi, o matrice formativă şi o moştenire comună. Să punem cultura la temelia cooperării la Marea Neagră, întrucât cultura ne oferă mereu soluţiile pe care câteodată politica nu le vede."
F.A. Deputatul PSD Ionuţ Vulpescu a fost ales, în cadrul reuniunii Comisiei pentru cultură, educaţie şi probleme sociale a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), care a avut loc la Chişinău, în perioada 26-27 martie, vice-preşedinte al comisiei.
Ionuţ Vulpescu a declarat: "Ca om de cultură, pot spune că Marea Neagră este poarta prin care au pătruns pe teritoriul românesc, prin coloniile greceşti, luminile spiritului Eladei şi bazele culturii europene. Ca teolog, pot spune că Marea Neagră a reprezentat poarta prin care