In timp ce atacurile cibernetice sunt prezentate frecvent in presa americana, publicatiile europene acorda o mai mica atentie acestui aspect.
In acest context, cele din urma sunt expuse la riscuri cibernetice mai mari, avertizeaza expertii, potrivit CNBC.
"In SUA, ca urmare a raportarilor obligatorii, companiile trebuie sa anunte de fiecare data cand are loc o bresa de securitate. In Marea Britanie, exista doar unele reguli cu privire la inregistrarea doar a anumitor tipuri de pierderi de date, pentru banci de exemplu, si ele sunt raportate doar autoritatii de reglementare", a explicat Seth Berman, managing director al companiei private de securitate informatica Stroz Friedberg.
Companiile europene percep atacurile cibernetice ca fiind daunatoare pentru imaginea lor si evita sa faca publice astfel de incidente.
In plus, companiile din Marea Britanie se concentreaza doar asupra intelegerii modului in care atacul a fost posibil, nu asupra datelor care au fost compromise, mentinand astfel vulnerabilitatea sistemelor.
Potrivit celui mai recent sondaj al firmei de consultanta Deloitte, lipsa de reactie rapida si raportarile inexacte ale atacurilor cibernetice reprezinta probleme majore, iar companiile sunt sfatuite sa-si imbunatateasca capacitatea de raspuns la atacuri cibernetice.
Deoarece companiile americane sunt obligate sa raporteze atacurile, acestea sunt mediatizate intr-o proportie mult mai mare, generand reactii din partea opiniei publice, ceea ce poate reprezenta un element cheie in lupta impotriva acestora.
Multe companii sunt expuse riscului din cauza lipsa de vigilenta, in general din partea angajatilor, sustine Robert Schifreen, un fost hacker din Marea Britanie.
"Unul dintre cele mai slabe puncte in aparare, care lasa multe companii expuse in fata unui atac, este