Un inginer agronom din judeţul Arad se află în topul celor mai bogaţi fermieri din România. Este vorba despre un top realizat de Capital şi Agrointel.ro. Mai exact este vorba despre fermierul Dimitrie Muscă clasat pe locul 14 în „top 50 fermieri”.
În top se precizează că acesta are o avere estimată la suma de 45-50 de milioane euro, însă fermierul spune că este vorba despre o sumă mult mai mare şi că ea nu este a lui personal, ci este vorba despre capitalul şi resursele intreprinderilor a cărui şef este.
El spune că afacerea sa a fost clădită cu multă muncă şi într-un timp foarte lung. Acesta a mai menţionat că „nu capitalul financiar este cel mai important ci capitalul uman”.
Una dintre afaceri este Societatea Agricolă Combinatul Agroindustrial Curtici, care a luat fiinţă în anul 1991, prin asocierea liberă a proprietarilor de pământ din oraşul Curtici, pe scheletul fostului CAP „Lumea Nouă”. Iniţial s-a pornit cu un număr de 75 membri fondatori şi cu o suprafaţă de 234 ha teren agricol, pentru ca, în prezent, societatea să deţină şi să exploateze o suprafaţă de 5.130 ha teren agricol, aflată în proprietatea a peste 2.500 de membri asociaţi.
Obiectul principal de activitate al Societăţii Agricole Combinatul Agroindustrial Curtici îl reprezintă activităţile în ferme mixte (cultură vegetală combinată cu creşterea animalelor), prevăzute în clasa 0150 din codul CAEN şi constând în cultivarea plantelor nepermanente şi creşterea animalelor.
Societatea Agricolă Combinatul Agroindustrial Curtici, deţine calitatea de acţionar majoritar în cadrul S.C. IAC S.A., cu un procent de 98.9 % din acţiuni, obiectul principal de activitate al societăţii pe acţiuni reprezentând-ul de asemenea, activităţi în ferme mixte : cultura cerealelor, creşterea animalelor, respectiv creşterea bovinelor şi procesarea laptelui.
Un alt titlu de participaţie îl repr