Fotografiile de nuntă a doi tineri care şi-au unit destinele luna aceasta, în comuna suceveană Arbore, au făcut senzaţie pe internet, fiind distribuite pe reţelele sociale, pentru frumuseţea şi originalitatea lor.
Succesul de care se bucură acestea se datorează faptului că atât cununia civilă, cât şi nunta s-au desfăşurat în costume tradiţionale.
Mirele, pilot de elicoptere, a îmbrăcat portul tradiţional bucovinean, mireasa - un costum autentic din zona Făgăraşului, naşii lor – costume tradiţionale bănăţene, iar soacra, un costum popular inspirat de frumoasele straie tradiţionale ale ucrainenilor.
Mai mult, nu doar mirii şi rudele lor apropiate au purtat costume tradiţionale, ci şi prietenii lor şi o parte dintre nuntaşi, astfel încât, pentru o zi, vremuri şi tradiţii frumoase, aproape de tot uitate în unele zone, au renăscut în sufletul şi în ochii a sute de oameni.
„De când mă ştiu am dorit să fac nunta în costum tradiţional. De fiecare dată când m-am întors în sat, în concediu, la sărbători, am îmbrăcat portul tradiţional”, mărturiseşte Ioan Maxim, militar de profesie.
Ideile sale au fost împărtăşite de aleasa inimii sale, Mihaela, care, în loc să viseze la o rochie de nuntă cât mai la modă, dar şi cu un preţ exorbitant, a ales să poarte cu mândrie straiul strămoşesc din Ţara Făgăraşului.
„Iubim portul popular, încercând să-i încurajăm și pe alții să păstreze aceste tradiții, pentru că suntem români și ne bucurăm de portul străbunilor noștri. Deşi se tot spune că
„La nunta lor s-au întâlnit costume populare din toată ţara”
„Am rămas impresio