Procesul lui Sorin Ovidiu Vîntu privind devalizarea Fondului Naţional de Investiţii (FNI) va continua la Tribunalul Capitalei, ca urmare a deciziei de joi a Curţii de Apel Bucureşti, care a confirmat regularitatea actului de inculpare.
În 17 decembrie 2012, Tribunalul Bucureşti a decis restituirea dosarului procurorilor pentru neregularitatea actului de sesizare a instanţei, întrucât, printre altele, nu s-ar fi descris materialitatea faptelor, potrivit avocaţilor. Tribunalul Bucureşti admisese excepţiile ridicate de avocaţii lui Vîntu.
Decizia tribunalului a fost contestată de procurori la Curtea de Apel Bucureşti, care, joi, a admis recursul acuzării. "Casează sentinţa recurată şi rejudecând, constată regularitatea actului de inculpare. Trimite spre continuarea judecăţii la instanţa de fond. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă", se arată în minuna instanţei.
Hotărârea Curţii este definitivă, astfel că procesul lui Vîntu continuă la tribunal.
În 24 septembrie 2012, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au trimis în judecată pe Sorin Ovidiu Vîntu (aflat în închisoare), pentru spălare de bani (două fapte) şi instigare la delapidare.
Cercetările finalizate în prezentul dosar penal au ca şi fundament de plecare cercetările efectuate de către organele judiciare în dosarele penale referitoare la devalizarea Fondul Naţional de Investiţii (FNI), Banca Agricolă (BA), Banca de Investiţii şi Dezvoltare - BID şi Banca Română de Scont, aşa cum au fost completate după infirmare, a precizat Parchetul instanţei supreme într-un comunicat de presă.
"În urma analizei asupra actelor de urmărire penală efectuate, parte dintre ele finalizate prin pronunţarea unor hotărâri judecătoreşti definitive, s-au stabilit punctele de convergenţă, care se