Crescătorii de miei din Vrancea spun că anul acesta pe tarabă, kilogramul de carcasă de miel va ajunge la 25 de lei. Însă, chiar dacă preţul este destul de mare, ciobanii nu îşi fac griji că vor rămâne cu mieii nevânduţi. Anul acesta, mieii vor fi mari şi graşi pentru că sărbătorile pascale sunt în mai, iar mieii au timp să crească. „Marfă de pe un an pe altul nu rămâne niciodată. Se vând o parte de Paşte, iar restul se vând treptat pe urmă. Chiar dacă piaţa alimentară este zdruncinată de scandalul aflatoxinei în lapte, al salmonelozei la carnea de pui şi al cărnii de cal, mieii tot se vor vinde”, ne-a declarat Ion Avram, preşedintele Asociaţiei crescătorilor de oi din Vrancea.
Deja, câteva mii de miei s-au vândut pentru sărbătorile pascale pentru credincioşii catolici. Ei au fost livraţi în judeţe în care sunt mai mulţi credincioşi ai acestei religii, dar şi în Italia. „În funcţie de comenzile care sunt, s-au vândut miei atât în ţară, cât şi în Italia”, ne-a declarat Ion Avram. Pentru piaţa din Focşani s-au pregătit aproximativ 1.000 de miei pentru sacrificat, iar în total în Vrancea există aproximativ 50 de mii de capete.
Crescătorii de miei din Vrancea spun că anul acesta pe tarabă, kilogramul de carcasă de miel va ajunge la 25 de lei. Însă, chiar dacă preţul este destul de mare, ciobanii nu îşi fac griji că vor rămâne cu mieii nevânduţi. Anul acesta, mieii vor fi mari şi graşi pentru că sărbătorile pascale sunt în mai, iar mieii au timp să crească. „Marfă de pe un an pe altul nu rămâne niciodată. Se vând o parte de Paşte, iar restul se vând treptat pe urmă. Chiar dacă piaţa alimentară este zdruncinată de scandalul aflatoxinei în lapte, al salmonelozei la carnea de pui şi al cărnii de cal, mieii tot se vor vinde”, ne-a declarat Ion Avram, preşedintele Asociaţiei crescătorilor de oi din Vrancea.
Deja, câteva mii de miei s-au