Potrivit liderului PPMT, Tibor Toro, în această parte a României ar trebui să existe şase regiuni teritoriale, iar una dintre ele să cuprindă doar Ţinutul Secuiesc.
Viitoarea împărţire administrativ-teritorială a României a fost subiectul unor numeroase comentarii venite, în principal, din rândurile partidelor politice. Cele opt regiuni gândite de către reprezentanţii Guvernului au nemulţumit în special minoritatea maghiară din România, care se consideră cea mai dezavantajată de planurile oficialilor de la Bucureşti.
În acest sens, Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), prin vocea preşedintelui Tibor Toro, a propus public o altfel de regionalizare, cel puţin în Transilvania, locul în care se află “cantonată” o bună parte din populaţia de etnie maghiară. Astfel, potrivit liderului PPMT, Transilvania ar trebui împărţită în şase regiuni teritoriale, iar în două dintre acestea maghiarii ar urma să aibă o pondere foarte însemnată. “Noi credem că pentru Transilvania ar fi necesară o împărţire în şase regiuni, ce pot funcţiona şi ca regiuni de dezvoltare pentru accesarea de fonduri europene, dar şi ca regiuni administrativ-teritoriale, prin care se pot rezolva mult mai eficient problemele cetăţenilor.
Aceste regiuni ar fi Banatul, cu capitala la Timişoara, zona “Partium”, cum o numim noi maghiarii, partea de nord-vest a ţării, cu judeţele Bihor, Satu Mare, Sălaj şi o parte din Maramureş, zona centrală, Transilvania de Nord, cu centrul la Cluj, unde este deja o identitate foarte clară multietnică şi multiculturală, regiunea Transilvania de Sud, unde îşi au centrul istoric românii şi saşii, cu capitala la Sibiu, dar şi Ţinutul Secuiesc. Această regiune este, poate, cea mai focusată din punct de vedere al identităţii şi al graniţelor interne ale unor culturi speciale şi ale unor condiţii speciale sociale. De asemenea, mai trebuie amintit şi Braşo